Програма за опазване на околната среда за периода 2022-2031 г. разработва

...
</TD
>Програма за опазване на околната среда за периода 2022-2031 г. разработва
Коментари Харесай

Пловдив ще има нова Програма за опазване на околната среда

Програма за запазване на околната среда за периода 2022-2031 година създава община Пловдив, видя  Plovdiv24.bg.  Обществената поръчка към този момент е оповестена на уеб страницата на администрацията. Средствата, отпуснати за нея са 150 000 лв. с Данък добавена стойност, като срокът за подаване на документите от участниците е 3 октомври.

Програмата за запазване на околната среда (ПООС) има за цел да формулира и открои целите и да стикова общинските ограничения с националните стратегии и тактики. Да се плануват главните ограничения, посредством които общината следва да извършва отговорностите си и осъществя пълномощията си, делегирани ѝ от нормативните актове в региона на околната среда. Програмата би трябвало да даде и да аргументира плановете на общината, препоръчани за финансиране от общински, национални и интернационалните източници на финансиране, да реши предпочитаните проблеми в региона на околната среда.

Програмата би трябвало да съдържа разбор на средата, климата, атмосферния въздух, почвата, водите, биологичното и растително многообразие. Трябва да включи и предпазените територии в града, каквито са тепетата и зоните към река Марица - Хълм на Освободителите “, " Младежки рид “, " Данов рид “, " Нощувка на дребен корморан “.

Изпълнителят следва да обърне внимание на: Актуализирана стратегическа карта за звук за агломерация Пловдив - Въздействие на шума върху индивида, индикатори на звук и гранични стойности, съществени източници на звук, свързани с превишаване на граничните стойности на даден индикатор за звук.

За осъществяване на дейностите, посочени в техническата спецификация, изпълнителят би трябвало да разполага с екип за осъществяване, който се състои от основни и неключови (допълнителни) специалисти за всяка една сфера - околна среда, боклуци, финанси.

Разработването на документа би трябвало да завърши в границите на една година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР